Liitä lisäksi seuraava koodi välittömästi avaavan -tagin jälkeen:

Tilaa QZvinyls-uutiskirje! Tilaajaetuna saat 10 % alekoodin verkkokauppaan.

Kuusi vinkkiä auton kesäpesuun

Kesällä monet meistä pesevät auton itse, ja miksipäs ei - onhan se mukavaa puuhaa. Muutamia seikkoja on kuitenkin hyvä pitää mielessä, jotta pesutulos on toivottu. Tässä Anssin vinkit ja suosikkituotteet onnistuneeseen auton kotipesuun.

Kuinka auto pestään oikein ja voiko sitä pestä liian usein?

 Auto tulee pestä säännöllisesti, vähintään kerran kuukaudessa. Linnun jätökset ja ötökät kannattaa poistaa varsinaisten pesujenkin välissä mahdollisimman tuoreeltaan huuhtelemalla esimerkiksi vesiletkulla tai matalalla paineella (ei raapimalla tai hinkkaamalla sienellä, jolloin maalipintaan tulee hirveää jälkeä). Parhaiten ötökät saa hinkkaamatta pois tarkoitukseen kehitetyllä ötökänpoistoaineella, joka onkin kesäpesussa välttämätöntä. Mikäli autosi on teipattu, tutustu teipatun pinnan pesuohjeeseemme. Mutta sitten niihin pesuvinkkeihin:

1. Pese pilvisellä säällä tai varjossa

Aloita auton pesu vilkaisemalla ulos ikkunasta. Jos aurinko porottaa, siirrä pesua suosiolla pilvisemmälle säälle. Autoa ei tule koskaan pestä suorassa auringonpaisteessa, sillä jos suihkutat liuotinaineita kuumalle pinnalle, ne palavat siihen kiinni tosi herkästi aiheuttaen vaurioita maali- tai teippipintaan.

2. Ötökän- ja raudanpoisto

Varmista, että auton pinta on viileä. Suihkuta pinnalle Tenzin tai Kenotekin ötökänpoistoainetta. Suosittelemme käyttämään useimmissa myös pesuissa ph-neutraalia raudanpoistoainetta, jonka avulla poistat jarrutustilanteissa syntyvää jarrupölyä. Jarrupöly palaa kuumana kiinni maalipintaan ja näkyy siinä pieninä ruostepisteinä / köntteinä. Tähän sopivat esimerkiksi Tenzi Bleeding Rim ja Kenotek Wheel Cleaner Ultra. Tuotteet muuttuvat punaiseksi osuessaan rautaan. Ne eivät vaurioita esim. kromi- tai lasipintaa vaikka menisikin vahingossa vähän ohi, toisin kuin hapot.

3. Esipesu vaahdottaen

Kun pinnalla on ötökänpoisto- ja raudanpoistoaineet, suihkutetaan päälle esipesuvaahto. Ehdoton suosikkimme on Kenotek Globo 3600 joka on varmasti markkinoiden paras vaahtopesuaine. Se on riittoisa, sisältää pienen määrän happoja ja soveltuu myös keraamisesti pinnoitetuille autoille. Anssin sanoin: "tää on megaöveriparas pesuaine". Globo3600 soveltuu myös huuhtelupesuun (ei kinnastella).

4. Välihuuhtelu

Normaalipesussa annetaan esipesuaineen vaikuttaa pari minuuttia ja huuhdellaan. Huuhtelu tapahtuu aina alhaalta ylöspäin. Välillä on aikaa tai tarpeen vain huuhdella auto (esim. halutaan poistaa ötökät tai pöly), ja ei tule ajateltua että pintaan jää kuitenkin jonkin verran maantiepölyä. Tällöin pintaa ei saa koskaan kuivata liinalla naarmuuntumisen välttämiseksi, vaan pinta tulee kuivata paineilmakuivauksen avulla. Tähän tarkoitukseen sopii vaikkapa lehtipuhallin. 

5. Kinnaspesu

Esipesun jälkeen aloitetaan kinnaspesu. Sopivia pesukintaita ovat esimerkiksi Microfiber Madness Incredisponge pesusieni tai pesukinnas. Sen monikerrosrakenne koostuu useista eri kokoisista karvoista ja sisällä olevasta laadukkaasta mikrokuitusienestä. Sieni imee paljon vettä ja samalla suojaa maalipintaa siltä, ettei siihen tule mitään ylimääräistä mikronaarmuja. Kinnasteluun löytyy useita eri shampoita, esim. laadukas Tenzin autoshampoo, joka ei sisällä vahaa eikä pinnoitteita. Jos toivot vahasuojaa, valitse esimerkiksi Tenzin Car Shampoo & WaxKenotek Brilliant Wash sisältää kuivaavia aineita ja vahasuojaa, helpottaen auton kuivausta ja jättäen hylkivämmän pinnan. Se tuo myös suojaavuutta uv-säteilyä vastaan niin maalipinnalle kuin jo olemassa olevalle kovavahapinnalle. Huomaathan, että Kenotek Brilliant Wash ei sovellu keraamisille pinnoitteille. Kaikki meidän valikoimissa olevat shampoot on testattu toimivaksi myös teipatuilla pinnoilla, myös mattapintaisille teipeille.

  Keraamisille pinnoitteille superhyvä pesuaine on Tenzin Quartz shampoo, joka sisältää keraamisia ainesosia jättäen erittäin hylkivän ja suojaavan kalvon joka pesukerralla. Se on erittäin helppokäyttöinen ja käyttöturvallinen tuote. Quartz shampoo soveltuu kaikille pinnoille, oli se sitten suojaamaton, teipattu tai suojattu vahalla, keraamisella pinnoitteella.

  Huom. Fairy ei sovellu auton pesuun! Pesuvesi tulee olla aina puhdasta, suosittelemme käyttämään ämpäriä jossa hiekanerotussiivilä tai kahden ämpärin tekniikkaa. Ja jätä markettituotteet sinne markettiin - kun kokeilet kunnon tuotteita niin tiedät miksi.

  6. Huuhtelu ja kuivaus - once again

  Huuhtele autoshampoo huolellisesti alhaalta ylöspäin. Suomen vedessä on paljon kalkkia, ja mikäli kuivausta ei suoriteta, kertyy kalkki vastaavasti myös auton pintaan kuin esim. suihkuseiniin ja näkyy kalkkijääminä. Kuivauksessa paras vaihtoehto on paineilmakuivaus, mutta kuivauksen voi suorittaa myös kuivausliinalla. Meidän valintamme hommaan ovat Microfiber Madness -kuivausliinat, jotka ovat saksalaisia laatutuotteita ja myös erittäin arvostettuja detailer- ja ammattipuolella. Kuivaus on helppoa: liinaa vain liutetaan pinnalla (huom. ei hierretä, paineta tai hinkata), ja liina imee itseensä kosteuden. Liinojen imukyky on loistava, jopa 5 l vettä. Järjettömän helppo, nopea ja turvallinen tapa kuivata auto kertavedolla.

  Ei kun pesuhommiin!

   Suosituimmat haut

   Selaa tuoteryhmiä

   Ostoskorisi on tyhjä

   Suodata tuotteita

   Toimitusehdot

   Verkkomaksut / Checkout
   Maksu tapahtuu asiakkaan ja pankin verkkopankkimaksun avulla. Tuote maksetaan heti. Postitus, pakkaus- ja käsittelykulut tulevat ilmi verkkokaupassamme.

   Luottokortti (MasterCard / Visa)
   Maksu tapahtuu asiakkaan ja Luottokunnan digitaalisen maksupalvelun avulla. Tuote maksetaan heti. Postitus, pakkaus- ja käsittelykulut tulevat ilmi verkkokaupassamme.

   Nouto varastolta
   Tehkää tilaus verkkokauppamme kautta ja valitkaa toimitustavaksi NOUTO. Suoraan varastolta löytyvät tuotteet ovat noudettavissa heti, asian voi tarkistaa asiakaspalvelustamme.

   Tuotteiden hinnat sisältävät alv 24 %. Maksu suoritetaan Euro-valuutassa. Jos jonkin tuotteen saatavuus loppuu tai pitkittyy kohtuuttomasti, pidätämme oikeuden yksipuolisesti perua osia tilauksesta toimituksen nopeuttamiseksi.

   Tilauksen loppusummaan lisätään kiinteät toimituskulut toimitus- ja maksutavan mukaan.

   QZvinyls kuuluu Verified by Visa ja MasterCard SecureCode todentamispalveluiden piiriin.


   TOIMITUSAIKA
   Ennen klo 14.00 tilatut tuotteet pyritään käsittelemään samanpäivän aikana. Huomioithan että suurien määrien toimitusaika voi olla muutaman päivän pidempi, voit aina ottaa yhteyttä toimitusaikaa koskien asiakaspalveluumme.

   Toimitusaika varastotuotteille on normaalisti 1 - 5 arkipäivää, ruuhka-aikoina pyrimme ilmoittamaan asiakkaalle mahdollisimman pian mikäli toimitus viivästyy.

   Toimitusaika tilaustuotteille on noin 5 - 14 päivää. Tuotteet tilataan erikseen tehtaalta tilauksen vastaanotettuamme.

   Toimitusaika kelkkateipeille on noin 14 vuorokautta. Mikäli tilaat uniikin sarjan tähän päälle varattava myös suunnittelutyön aika. 

   Pikatilauksissa on tilaus oltava perillä klo 14 mennessä.

   Mikäli sinulla on kiireellinen tilaus, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

   Emme voi vaikuttaa toimitusaikaan jos toimituksen pitkittyminen johtuu kolmannen osapuolen virheestä, lakosta tai luonnonmullistuksista.


   ASIAKASPALAUTUKSET
   Mikäli et ole tyytyväinen tuotteeseen, voit palauttaa sen meille 14 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Käytettyjä tai testattuja tuotteita emme hyvitä, ellei tuote ole perustellusti viallinen. Virheettömien tuotteiden palautuksen toimituskuluista vastaa asiakas. Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Palautusten käsittelyaika on 10 – 15 arkipäivää. Kun palautus on hyväksytty, hyvitys maksetaan alkuperäiselle maksutavalle. 

   Palautustilanteissa ota yhteyttä info@quartz.fi tai 010 3398982. Lähetä palautettava tuote takaisin meille alla näkyvään osoitteeseen ja varmista että paketissa on mukana yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero). Mikäli olet maksanut Checkoutilla tarvitsemme myös tilinumerosi maksunpalautusta varten.

   Palautusosoite:

   QZ Group Oy / QZvinyls
   Keskikankaantie 26
   15860 Hollola   TUOTTEEN VAIHTO
   Tuotteen vaihto tapahtuu samoin kuin palautus, eli tuotteet on palautettava yllä olevin ehdoin. Tämän jälkeen voit tehdä uuden tilauksen normaalisti verkkokaupastamme.


   LAHJAKORTIT
   Lahjakortit ovat voimassa 1 vuoden ostopäivästä.


   TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ
   Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen. Yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin tai mihinkään muuhunkaan tilauksen toimitusta koskemattomaan asiaan.


   ERIMIELISYYSTILANTEET

   QZvinyls vastaa mahdollisista tuotteiden virheistä Suomen lain mukaisesti. Erimielisyystilanteissa voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen kuin viet asian kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi suosittelemme ottamaan yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Kuluttajariitalautakunta voi jättää asian käsittelemättä, ellei kuluttaja ole ensin ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan.

   Kuluttajaneuvonta »

   Kuluttajariitalautakunta »

   Voit halutessasi käynnistää riita-asian käsittelyn myös verkkovälitteisen riidanratkaisufoorumin (ODR) kautta. ODR-foorumissa asioidessasi tarvitset QZvinylsin sähköpostiosoitteen, joka on info@quartz.fi.

   ODR-foorumi »


   MUUTA
   Jos on tiedossa, että tilauksen toimitus pitkittyy kohtuuttomasti jonkun tilaukseen sisältyvän tuotteen takia, saatamme jakaa lähetyksen osiin ja toimituksia tulee tällöin enemmän kuin yksi. Tällaisessa tilanteessa merkitsemme laskuun kaikki ne tuotteet jotka seuraavat perässä jälkitoimituksena. Postiennakkotilauksissa pidätämme oikeuden yksipuolisesti perua tuotteita jotka jarruttavat muuta lähetystä jos näyttää siltä, että puuttuvaa tuotetta odotellaan pidempään kuin normaalisti.

   Mikäli qzvinyls.fi sivuilla olevissa hinta- ym. tiedoissa esiintyy ilmeisiä kirjoitus-, laskenta- tai tietojenkäsittelyvirheitä, QZvinyls ei ole velvollinen toimittamaan tuotteita näiden virheellisten tietojen mukaisesti. Tilaaja päättää haluaako hän toimituksen korjatuin ehdoin ja tiedoin.

   Ostoskoriin käytetyt lahjakortit